Ca’de lion (13.5% VOL)
Ben jij klaar voor een intense, maar toch soepele smaakervaring? Laat je meevoeren op de tonen van kersen, pruimen, zwarte bessen, kruiden en vanille. De robijnrode Barbera uit Asti, Piëmonte is een expressieve wijn, die naarmate de jaren verstrijken, voller en complexer wordt. Een echte maaltijdwijn: schenk hem bij een mooi voor- of hoofdgerecht. Drink je de wijn jong? Dan smaakt hij goed bij ravioli met romige saus en bijna alle andere pastagerechten. Drink je deze Barbera meer op leeftijd, combineer hem dan met gegrild vlees.
Alessandro di Camporeale (14.0% VOL)
Laat de geuren van bramen, zwarte bessen en kruiden en specerijen als laurier, nootmuskaat en peper even tot je doordringen voor je een slokje neemt van deze heerlijke biologische Siciliaanse wijn. De Nero d’Avola is de belangrijkste druif van het eiland en geeft een robijnrode wijn met aroma’s van rijp donker fruit, kruiden en chocola. Een harmonieuze wijn die bijna lijkt gemaakt om samen te gaan met tonijngerechten. Maar ook bij pasta’s al forno (pasta uit de oven) is de Donnata een heerlijk soepele wijn, met een lekkere lange nasmaak.
Domaine Millet (12.5% VOL)
De Petit Chablis van het Bourgondische wijnhuis Baudoin Millet is een wijn om goed bevriend mee te raken. Hij ruikt naar peer en ananas, maar ook een beetje naar selderij. Het is een heerlijk toegankelijke wijn en ook in de mond vind je nog smaken van peer en ananas. Je drinkt deze wijn het liefst als hij nog jong is en je serveert hem tussen de 10 en 12 graden. Dan is het een frisse en evenwichtige wijn, die overal bij past. Bij milde en zachte kazen bijvoorbeeld, maar ook bij rijke vis zoals zalm of tonijn, kreeft en varkenshaas met champignons.
Bodegas Alegra (13% VOL)
Alegra betekent blij in het Spaans en dat zegt eigenlijk alles over deze wijn. Een pure Verdejo met alle onstuimige eigenschappen van deze Spaanse druif. Geuren van passievrucht, citroen, limoen en bloemen, smaken van noten, kruiden en fruit. Deze wijn is een van de paradepaardjes van het wijnhuis van de zussen Ruth en Ana de Andrés, ofwel De Andrés Sisters. Ze leggen de focus op organische, veganistische en biodynamische wijnen en de makers van hun wijnen werken volgens duurzame methodes. Dat is nog een reden om blij te worden van deze wijn. Perfect voor een zomerse avond met zomerse gerechten, denk aan een frisse risotto met schaaldieren, pastasalade of gerookte zalm.